Fanø - Vestkystens paradis

Kun 900 m fra Rødgaard Camping ligger en af Danmarks flotteste badestrande, men Fanø har meget andet at byde på...

Stranden
Vestkystens paradis - Fanø har en af Danmarks flotteste badestrande beliggende kun 900 m fra Rødgaard Camping Fanø.
Den flotte og meget børnevenlige badestrand indbyder med sine store vidder, det fantastiske badevand og hvide, brede bølger af sand til masser af gode oplevelser, hvad enten de tilbringes med diverse aktiviteter eller i en stille stund. Kom og nyd den friske luft, solnedgangen, klitterne og den afslappede stemning på Fanø. Se højvandskalender her.

Dragefestival
Verdens største dragefestival afholdes hvert år på Fanø. Festivalen tiltrækker op mod 5000 drage-interessede fra hele verden, og giver tilskuerne rig mulighed for at se de flotte drager både i ugen før, og i ugen efter festivalen.

Rav
Når det har blæst et par døgn fra vest eller sydvest, og det derefter bliver stille med roligt vand, er forholdene gunstige for at finde rav.
Det meste rav driver ind på stranden med søplanter, tangplanter og træstumper, der flyder ligesom rav. Mange samlere søger ravet i vandet på lav dybde.

Fanø strand har været storleverandør af rav gennem tiderne - den flade strand og det stærkt saltholdige vand får lettere ravet til at flyde ind.

Cykel- og vandrestier
Der er udlagt 4 afmærkede vandreture, der går igennem et bredt udvalg af Fanøs naturtyper. Vandreturene er alle afmærket med gul farve på lave træstolper i skoven - skoven er rig på planteliv og dyreliv. I august er der desuden den skønneste flora af hedelyng.
Vi elsker at cykle på Fanø. Vi har mange dejlige ruter, gennem Sønderho's  stråtækte huse, langs stranden eller ude i skoven. Der er rig mulighed for at nyde Fanø på cykel. Der findes også en enkelt mountain bike rute med høj fun factor og garanti for at få pulsen i vejret.
HUSK, du kan leje din cykel hos os. Kontakt kontoret for mere information.

Få flere tips om oplevelser & seværdigheder på øen 

Du kan også besøge VisitFanø's hjemmeside 

Fanø
Fanø
Fanø

Fanø i Atlantvolden
På Fanø blev der under 2.verdenskrig opført over 300 bunkere, for at beskytte Esbjerg Havn mod en eventuel Allieret invasion. Som følger heraf, ligger der stadig bunkere spredt i landskabet, og mange af dem er det muligt at komme ind i.

På øen bliver der tilbudt guidet ture, hvor man følger historiens fodspor og udforsker de gamle bunkere.
Rigtig spændende udflugt for både store og små.

Cykel- og vandrestier
Der er udlagt 4 afmærkede vandreture, der går igennem et bredt udvalg af Fanøs naturtyper. Vandreturene er alle afmærket med gul farve på lave træstolper i skoven - skoven er rig på planteliv og dyreliv. I august er der desuden den skønneste flora af hedelyng.
Vi elsker at cykle på Fanø. Vi har mange dejlige ruter, gennem Sønderho's  stråtækte huse, langs stranden eller ude i skoven. Der er rig mulighed for at nyde Fanø på cykel. Der findes også en enkelt mountain bike rute med høj fun factor og garanti for at få pulsen i vejret.

Fanø

Mad & drikke
Vi elsker mad & drikke på Fanø. Og vi elsker de produkter, der bliver produceret lokalt på øen.  Vi har en række producenter, der laver spændende kvalitets fødevarer. f.eks. øl, lammekød, oksekød, røgede skinker og pølser, røget laks, lynghonning.

Mange restauranter anvender de lokale produkter i deres retter og det resulterer i madoplevelser, som vi er meget stolte af. Vi anbefaler altid at man reserverer bord inden man går ud og spiser. 

Nationalpark Vadehavet
Fanø ligger i Danmarks største Nationalpark, og i 2015 blev den udnævnt til UNESCO verdensarv. Landskabet i Vadehavet forandrer sig hele tiden og det giver mulighed for, at et utal af plante- og dyrearter kan overleve. Den tørlagte havbund kaldes Vaden og her lever (vægtmæssigt) 10 gange så mange dyr, som der gør på den almindelige havbund.

Når et område bliver optaget på Unesco liste over enestående universel værdi, så betyder det at området er vigtigt for os alle -også i fremtiden.

Fanø

Fanø's Kulturarv
Fanø rummer meget kultur, historie og traditioner.
Søfarten med sejlskibene i 1700 og 1800 tallet, Danmarks første kursted med badehotellerne, og bunkerne fra 2. Verdenskrig.
Bybilledet er præget af store kaptajns villaer, fra dengang den lille sandede ø var en "stormagt" inden for skibsfart. Også selvom indbyggertallet dengang ikke var større end det er i dag. Denne historie har også medført, at Fanø har udviklet sin helt egen lokale folkemusik og folkedans.
Iført de smukke traditionelle fanødragter spilles og danses der stadig på Fanø.

Fanø Dagbog   
I 2018 åbnede udstillingen Fanø dagbog, med smukke billeder, der afspejler livet på øen i gamle dage.
Fanø har også fire museer, der fortæller om forskellige dele af øens historie.

Festivaler
Fanø er meget aktiv hvad angår musik. Hen over året afholdes op mod 25 forskellige musik festivaler og events. Der er noget for enhver smag.

Fanø

Lidt om Fanø's historie

Kun 12 minutters sejlads fra Esbjerg, ligger Danmarks skønneste ø – Fanø

Fanø bærer på en spændende historie, som afspejler sig i det samfund som øboerne lever i.

De to skipperbyer Nordby og Sønderho, med deres stråtækte huse og små gader er alle medvirkende årsager til at Fanø i mere end 100 år har været et helt fantastisk populært feriemål for folk i Danmark og fra udlandet.

Gaderne og atmosfæren i Nordby og Sønderho, står som levende minder om Fanøs maritime storhedstid der startede i ca. 1750, og sluttede i takt med 1. Verdenskrigs indtog.

Fanø er en lille ø på kun 56 km2. Geologisk set er det en meget ung ø – kun få tusinde år gammel.

Øen er dannet ved, at vind og havstrømme har aflejret en eller flere sand banker, der i årenes løb er vokset og er blevet dækket af plantevækst. En proces der fortsætter den dag i dag. Der sker bl.a. en stadig tilførsel af sand til øens vestkyst.

I dag er Fanø et levende og aktivt samfund med ca. 3.200 indbyggere. De fleste af øens borgere bor i de 2 historiske søfartsbyer Nordby og Sønderho, mens turismen er centreret omkring Fanø Bad, Rindby og Sønderho.

For mere information omkring Fanøs historie se www.aldus.dk

Besøg Nationalparkens hjemmeside

Se youtube video fra Fanø

Se youtube video fra Fanø